Bijuteriile au existat încă din timpuri străvechi, având rolul de a scoate în evidență atât frumusețea proprie cât și frumusețea persoanei ce le poartă. De la diamante strălucitoare și până la perle sidefate, bijuteriile au fost întotdeauna preferatele doamnelor și domnișoarelor.

    Bijuteriile lucrate manual au un farmec aparte, probabil tocmai pentru faptul că nu sunt perfecte. Este greu, dacă nu imposibil, să realizezi două obiecte identice. Mai ales dacă nu apelezi la mașinării sau aparate care fac treaba în locul tău. Handmade-ul, așa cum se și traduce, presupune să îți folosești mâinile, să realizezi obiecte lucrate manual. Există o mulțime de tehnici, iar fiecare tehnică îți permite să folosești o gamă largă de materiale.

    Realizarea bijuteriilor lucrate manual reprezintă o artă, un mod de a te exprima, de a transpune prin creație imaginația. Nu este o treabă ușoară și necesită ani de practică. La început este puțin mai dificil, însă cu timpul ajungi să te experimentezi și să realizezi bijuterii tot mai complexe.

    Câteva aspecte esențiale despre bijuteriile lucrate manual:

  • sunt unice, sunt complexe, nu se limitează la anumite modele. Poți realiza aproape orice, atâta timp cât ai materialele corespunzătoare și ustensilele adecvate.
  • prețul diferă în funcție de complexitatea modelului și în funcție de materialele folosite.
  • păstrate corespunzător bijuteriile vor arăta la fel de bine o perioadă îndelungată de timp. Cu toate astea, în timp, materialele își pot schimba aspectul. Acest lucru se datorează și faptului că bijuteriile nu sunt realizate din aur sau argint.

    Asortate la ținute sau pur și simplu purtate de plăcere, bijuteriile au rolul de a pune în evidență frumusețea posesoarei. Stilul nu se discută, iar acest aspect nu se aplică doar când vine vorba despre îmbrăcăminte. Sunt persoane care preferă bijuteriile discrete și persoane care aleg bijuteriile impunătoare. Din acest motiv este bine să te axezi pe variații cât mai mari de modele. Fără să îți dai seama ajungi să realizezi modele tot mai sofisticate, alegi să folosești materiale de mai bună calitate și astfel te diferențiezi de alți creatori de bijuterii lucrate manual. Fiecare bijuterie conține amprenta ta, fiecare bijuterie este unică și te reprezintă.